Waar kun je het beste je opleiding rijinstructeur volgen?

opleiding rijinstructeur

Onlangs heeft het IBKI de slagingspercentages van de opleiding rijinstructeur bekend gemaakt en gepubliceerd op hun website. Startjeeigenrijschool.nl heeft de gegevens voor je op een rij gezet, zodat je kunt zien waar je het beste de opleiding rijinstructeur kunt volgen.

Hieronder staat een overzicht van alle opleidingen tot rijinstructeur in Nederland, geregistreerd door het examenbureau IBKI. Je ziet dat de kwaliteit van de opleiding rijinstructeur erg uiteenloopt.

“Opleiding rijinstructeur bij Firstt en OTOacademie kost veel extra geld en tijd”

Ook hebben we de opleidingen rijinstructeur op een rij gezet op volgorde van slagingspercentages. Daar zie je dat de grootste opleider (De VerkeersAcademie) bovenaan staat. Opvallend is, dat de tweede opleider (Firstt) nog verder gedaald is als het gaat om kwaliteit en staat nu samen met OTOacademie helemaal onderaan. De opleiding rijinstructeur bij Firstt of bij OTOacademie volgen betekent dat je bijna zeker maar liefst minimaal 500 tot meer dan duizend euro kwijt bent aan kosten om opnieuw op examen te kunnen gaan. En herexamens betekenen dat je maanden vertraging, en dus maanden geen of minder inkomen, oploopt. Tip: vraag wat herexamens kosten. Want vaak zit daar een grote marge op bij een opleider.

De VerkeersAcademie – aantal afgenomen examens 1890 70,2
Firstt Opleidingen – aantal afgenomen examens 771 47,9
Jongepier Verkeersopleidingen Nederland – aantal afgenomen examens 616 61,9
Van Buuren Opleidingen – aantal afgenomen examens 251 69,7
Verkeersschool Nelen – aantal afgenomen examens 175 49,7
Verkeersschool Succes – aantal afgenomen examens 132 56,1
OTOacademie B.V. – aantal afgenomen examens 118 47,5

Bij Startjeeigenrijschool.nl weten we dat als je geen goede opleiding tot rijinstructeur gevolgd hebt, je ook geen goede rijinstructeur zult zijn. En als je als rijinstructeur geen kwaliteit kunt leveren, zul je als rijschool ook geen leerlingen krijgen.

Als je vragen hebt over de opleiding rijinstructeur, neem dan contact met ons op.