Lesauto

Zonder lesauto heb je geen rijschool. Zo simpel is het. Echter, dit betekent niet dat je zomaar ergens een auto vandaan kunt halen om deze als lesauto in te zetten. Er worden eisen gesteld aan de lesauto en daarnaast is je lesauto eigenlijk ook rijdend promotiemateriaal. Wij vertellen je meer over de do’s en don’ts als het om je lesauto gaat.

Belettering

Belettering, ook wel bestickering genoemd, is natuurlijk een uitstekende manier om op de weg duidelijk te laten zien van welke rijschool de lesauto is. Autobelettering is dan ook erg populair tegenwoordig en je kunt er eigenlijk alle kanten mee op. Dit betekent niet dat je er een heel schilderij van moet maken. Lees hier meer over effectieve belettering van je lesauto.

Daknaambord

Het gebruik van een daknaambord is niet verplicht, maar eigenlijk is het wel aan te raden er eentje te gebruiken op je lesauto. Er zijn verschillende soorten daknaamborden die elk op een eigen manier worden bevestigd. Daarnaast moet je natuurlijk nadenken over de uitstraling van je daknaambord. Je wilt met je daknaambord duidelijk maken om welke rijschool het gaat, maar je wilt niet onprofessioneel of onvakkundig overkomen door verkeerd gebruik of een verkeerde invulling. Hier vind je alle informatie over het daknaambord.

Inrichting van de auto

De inrichting van je auto is erg belangrijk. Op de eerste plaats worden er eisen vanuit de wet gesteld aan de inrichting van een lesauto. Daarnaast kun je de inrichting van de lesauto verder aanpassen om nog professioneler te werk te kunnen gaan. Weet jij precies welke eisen er vanuit de wet worden gesteld en welke overige mogelijkheden er zijn? Wij vertellen je er hier alles over.

Lesauto huren

Een lesauto huren kan voor jou een voordelige optie zijn, maar er zitten ook nadelen aan. Belangrijk om te weten is het wel dat een lesauto huren iets anders is dan een lesauto leasen. Veel mensen denken dat huren en leasen eigenlijk hetzelfde is, maar niets is minder waar. Voordat je een keuze maakt is het dan ook goed om je goed te laten informeren over alle voordelen en nadelen. Lees hier alles over het huren van een lesauto.

Lesauto kopen

Een lesauto kopen levert je natuurlijk een heel belangrijk voordeel op, namelijk dat de auto echt van jou is. Echter, er zitten ook hier nadelen aan vast. Heb je bijvoorbeeld wel gedacht aan de kosten die het kopen van een lesauto met zich meebrengt? Hierbij valt niet alleen te denken aan de aanschafkosten, maar je hebt natuurlijk ook met afschrijving te maken. Lees hier alles over het kopen van een lesauto.

Lesauto leasen

Een auto leasen is voor veel rijschoolhouders een fijne optie. Aan het einde van een leasetermijn heb je namelijk de mogelijkheid om de lesauto tegen een scherpe prijs te kopen. Echter, de auto is dan wel al een paar jaar intensief in gebruik geweest. Wat zijn nu precies de voor- en nadelen van het leasen van een lesauto? Is het voor jou de voordeligste optie, of kun je toch beter huren of kopen. Hier lees je alles over het leasen van een lesauto.

Verzekeringen

Tegenwoordig moeten we ons overal tegen verzekeren. Dit is erg vervelend, maar in meerdere gevallen is het ook prettig om ergens op terug te kunnen vallen. Als rijschoolhouder heb je natuurlijk te maken met twee soorten verzekeringen, namelijk de verplichte verzekeringen en de optionele verzekeringen. Heb jij al je verzekeringen wel goed geregeld, of weet je niet precies welke verzekeringen je nu wel en niet nodig hebt? Hier vind je alle nodige informatie over verzekeringen voor rijschoolhouders.

Winterbanden

Winterbanden zijn niet verplicht, ook niet als je een rijschool hebt. Vanuit de wet wordt het jou als rijschoolhouder dan ook niet opgelegd om winterbanden te gebruiken. Echter, het CBR kan je wel behoorlijk dwars gaan zitten als je geen winterbanden hebt. Zij mogen examens namelijk weigeren en dit is vooral voor je cursisten erg vervelend. Wat zijn nu de voor- en nadelen van winterbanden voor lesauto’s? Je leest het hier.