Eigen website

Een eigen rijschool starten zonder website. Kan dat? Nee, een eigen website is onmisbaar in deze tijd. Men staat raar te kijken wanneer zij erachter komen dat een bedrijf geen website heeft. Als mensen in contact willen komen met jouw rijschool, dan verwachten ze via Google jouw website te vinden en niet alleen een vermelding in de online telefoongids. Een eigen website is dus echt een must in deze tijd.

Bouw een goede website in WordPress

Je kan er het best voor kiezen om een website te bouwen in WordPress. WordPress is zeer gebruiksvriendelijk, werkt altijd goed en biedt eindeloos veel mogelijkheden. Daarnaast is het heel eenvoudig om in de toekomst wijzigingen aan te brengen in de website. Met WordPress bouw je zelf, zonder veel technische kennis, een mooie website. Zo kan je de kosten van een websitebouwer besparen en investeren in zaken die je echt zelf niet kunt. Houd bij het ontwerp van je website rekening met de uitstraling. Kies de kleuren bewust en probeer een huisstijl te tonen, zodat je direct herkenbaar bent. Plaats voldoende content, maar zorg er wel voor dat het niet chaotisch wordt. Overzichtelijk en informatief zijn kenmerken die je website absoluut moet hebben.

Schrijf goede teksten

Het schrijven van teksten is niet voor iedereen even gemakkelijk. Op de eerste plaats mogen er natuurlijk geen grammaticale fouten voorkomen in je teksten. Dit gaat absoluut ten koste van je professionaliteit en betrouwbaarheid, dus laat het schrijven aan een ander over wanneer je niet zeker bent van je eigen kunnen op taalgebied. Daarnaast moeten er natuurlijk ook tactische teksten geplaatst worden. Dat heet zoekmachineoptimalisatie (in Engels Search Engine Optimalization SEO). Je kunt SEO mengen in je informatieve teksten. Wanneer we spreken over SEO, dan hebben we het over teksten waarin een bepaalde keyword density aanwezig is. Dit wil zeggen dat een bepaald zoekwoord een vast aantal keren in de tekst voor moet komen, op basis van een herhalingspercentage.

Gebruik veel zoekwoorden in je tekst

Zoekwoorden moeten altijd op een zo onopvallend mogelijke wijze verwerkt worden in de tekst. Het liefst kies je niet voor enkele zoekwoorden, maar voor een combinatie aan zoekwoorden, ook wel zoektermen genoemd. Kies liever voor ‘autorijschool Groningen’ dan voor ‘autorijschool’ en kies liever voor ‘goedkoop rijles volgen’ dan voor ‘rijlessen’. Enkele woorden worden al zoveel gebruikt dat het lastig is om er nog iets positiefs uit te halen. Veel mensen zoeken in Google op basis van meerdere woorden. Vind uit wat deze woorden zijn voor het vinden van een rijschool en verwerk deze zoektermen in de teksten van je website. Overdrijf het niet, want het moet vooral informatief blijven om waarde te hebben voor Google.

Maak duidelijke CTA’s

Probeer meerdere CTA’s te plaatsen op je website. CTA staat voor Call To Action. Dit houdt dus in dat je mensen aanmoedigt om actie te ondernemen. Een goede CTA zou bijvoorbeeld zijn: ‘Wil jij rijlessen volgen in een gezellige sfeer om op een leuke manier naar je rijbewijs te rijden? Neem dan vandaag nog contact met ons op.’ Je moedigt iemand dus aan om contact met je op te nemen, bijvoorbeeld via telefoon, via een mailadres of door gebruik te maken van een online contactformulier. Met een goede CTA breng je mensen in de verleiding om direct actie te ondernemen.