Lesprijs moet tussen 50 en 60 euro liggen

prijs per rijles

Een rijles moet 50 tot 60 euro kosten. Dat is het advies van de Commissie Roemer, die de handel en wandel van de rijschoolbranche onder de loep heeft genomen.

Alle verbeterplannen en voorstellen zijn in een 100 pagina’s tellend rapport opgenomen. Dat rapport ‘Van rijles naar rijonderwijs‘ is in april aangeboden aan minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat.

Op dit moment zijn er rijscholen, die 28 euro per rijles vragen en voor iedereen met een beetje gezond verstand is helder: dat kan niet. “Bij die rijscholen zie je dat er al na 10 of 15 rijlessen examen wordt aangevraagd. Dat examen kost dan 400 euro, terwijl het CBR 110 euro rekent. Als je dan een leerling hebt die vijf of zes keer op het examen komt, dan is dat dus een verdienmodel. En daar moeten we vanaf”, aldus Roemer tijdens een bijeenkomst van belangenvereniging LBKR.

Lesprijs berekenen

Je lesprijs berekenen doe je aan de hand van kosten die je maakt. Te vaak kijken startende rijscholen naar de prijzen van concurrenten zonder inzicht te hebben in de eigen kosten. Wil je hulp bij het berekenen van jouw lesprijs? Kijk dan eens verder op onze site.