Valse voorlichting opleiding rijinstructeur

lesauto leasen

Een mail van een lezer, die zich bij een opleiding tot rijinstructeur in Rotterdam had aangemeld. Met de opleiding bezig komt hij, we noemen hem Joeri, erachter dat hij verkeerd is voorgelicht. “Ze lijken goedkoop, maar zijn gewoon gruwelijk de duurste.”

Joeri vertelt: “Nadat ik informatie had aangevraagd bij die opleider, werd ik gebeld. Allemaal heel aggressieve verkoop. Van ‘ja, je moet bij ons komen, want we zijn de beste en de goedkoopste! Maar 3047 euro.’ Omdat anderen veel duurder waren koos ik voor die opleider uit Rotterdam. Stom natuurlijk, ik heb niet verder gekeken wat er allemaal in het lespakket zat.”

Geen 3047, maar ruim 5100 euro

Want die opleider heeft hem nooit vertelt dat de opleiding uit 3 fases bestaat, maar uit 2 fases. Voor die derde fase moest hij 1500 euro afrekenen. Dat was hem nooit verteld. “Je krijgt een flyer via de mail. Daarin staat ‘verschillende fases’ en bij de prijs staat fase 1 en 2. Hoe moest ik weten dat er een derde fase is. Dat staat nergens en die sma (vrouw, red.) heeft er niks over gezegd. Pure oplichterij.”

“Zitten helemaal niet in Amsterdam”

Een tweede klacht is dat hij kort voor de opleiding te horen kreeg, dat hij niet in Amsterdam de opleiding kon volgen, maar naar Rotterdam moest. “En als ik dat niet zou doen, dan was ik mijn aanbetaling kwijt ‘want algemene voorwaarden’. Stond ik dan elke dag in die k-file.” In zijn klas was er zelfs iemand die in Zwolle zou beginnen. “Die had alles al betaald en kreeg zijn geld niet terug.”

“Niemand slaagde”

“Joeri’ gaat nog verder. “We gingen met meer dan 20 man op examen en echt iedereen zakte op 3 of 4 man na. Dat was echt niet normaal. Iedereen pissed.”

Uiteindelijk heeft ‘Joeri’ zijn opleiding af kunnen ronden. “Maar dat heeft een jaar geduurd en ik was geen 3047 kwijt maar meer dan 6000. Dus wil je dit delen op de website, want je leest er nergens over.”