Oprichten
Als je een eigen rijschool wilt oprichten, dan kom je er al snel achter dat het niet een kwestie is van even langs de Kamer van Koophandel, een auto regelen en van start gaan. Er komt nog aardig wat kijken bij het oprichten van een rijschool. Natuurlijk helpen wij je een eind op weg!
Kamer van Koophandel
Eén van de eerste stappen is natuurlijk de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. De KvK heeft meerdere gegevens van je nodig om je te kunnen aanmelden bij de belastingdienst. Zo moet je bijvoorbeeld bepalen onder welke rechtsvorm je aan de slag wilt. Wordt het een BV, ga je voor een VOF of wil je toch ZZP van start gaan? Ga altijd goed voorbereid naar de Kamer van Koophandel. Lees hier alles wat je moet weten over je inschrijving bij de KvK.
CBR
Als rijschoolhouder krijg je natuurlijk veel met het CBR te maken. Uiteindelijk zal je veel cursisten naar een rijbewijs gaan leiden en zij moeten allemaal examen doen bij het CBR. Je bent niet verplicht om je rijschool in te schrijven bij het CBR, maar eigenlijk is het verstandig om dit wel te doen. Het levert je meerdere voordelen op. Wil jij precies weten wat de voordelen zijn van een inschrijving bij het CBR? Deze vind je hier.
Bereken je lesprijs
Met je lesprijzen wil je niet te laag gaan zitten, maar ook zeker niet te hoog. Uiteindelijk wil je jezelf niet in de vingers snijden en dit kan gebeuren als je te hoog of juist te laag gaat zitten met je lesprijzen. Probeer je lesprijzen goed af te stemmen op je concurrentie, maar hou ook rekening met je eigen werkwijze. Jij bent uniek. Lees hier meer over het berekenen van je lesprijs.
Ondernemersplan
Een ondernemersplan wordt vaak gebruikt om aan een geldverstrekker te presenteren wanneer je een lening nodig hebt om je rijschool van de grond te krijgen. Echter, het ondernemersplan is eigenlijk ook vooral om voor jezelf een helder beeld te schetsen van het nu en de toekomst, van je sterkten en zwakten, je kansen en mogelijkheden. Hier vind je alle nodige informatie over je ondernemersplan en het opstellen ervan.
Administratie
De administratie zal misschien niet tot je favoriete bezigheden behoren, maar het is wel nodig deze voortdurend op orde te houden. Hoe moet je administratie nu precies in elkaar zitten? Wat moet je bijhouden en wat niet? Misschien nog belangrijker; hoe ga je dit allemaal bijhouden? Lees hier alles wat jij moet weten over je administratie.
Planning
Je wilt cursisten niet tekort doen door steeds vijf minuten in te pikken omdat je anders met je volgende cursist weer in de knoop komt, maar je wilt ook niet steeds een kwartier gedwongen pauze hebben. Dit betekent dat je goed moet plannen, en dat is niet altijd eenvoudig. Zeker als je het drukker krijgt is een goede planning noodzakelijk. Hier geven wij je tips over het realiseren van een goede planning.
Belangenvereniging
Waarschijnlijk is het lid worden van een belangenvereniging niet het eerste waar je aan denkt, maar eigenlijk is het wel heel belangrijk. Zeker wanneer je in een conflict verzeild raakt is het prettig wanneer je een belangenvereniging achter je hebt staan. Wil jij precies weten waarom het verstandig is om je aan te sluiten bij een belangenvereniging? Hier lees je er alles over.