Belettering

Belettering, ook wel bestickering genoemd, is een manier om reclame te maken door enkel maar te rijden. Er zijn rijscholen die ervoor kiezen enkel een dakbord te plaatsen op de auto, maar belettering van auto’s komt ook steeds vaker voor. Overigens wordt autobelettering ook door veel leasemaatschappijen en reguliere bedrijven gebruikt om promotie op de weg te maken.

Doen of niet?

Als autobelettering binnen je budget valt, dan moet je het zeker doen! Met belettering heb je de mogelijkheid om de buitenwereld een boodschap mee te geven terwijl je aan het werk bent. De lesauto rijdt voortdurend rond, dus het is een ideale manier om jouw boodschap goed onder de aandacht te brengen. Houd er wel rekening mee dat je de autobelettering waarschijnlijk voor langere tijd blijft gebruiken. Kies dus niet voor acties in je belettering die je maar aan paar maanden wilt laten lopen. Maak het ook niet te druk op je auto, want dat komt chaotisch over en mensen moeten op de weg in een enkele oogopslag kunnen zien wat jij te vertellen hebt. Hou het rustig, opvallend en sterk. Een soort van kort maar krachtig dus.

Zichtbaar en herkenbaar

Autobelettering maakt je auto op de eerste plaats natuurlijk zichtbaarder op de weg. Een naambord op het dak is al een goed begin, maar dit heeft vrijwel iedere rijschool in een groter of kleiner formaat. Met autobelettering kom je een stuk verder als het om de zichtbaarheid gaat. Het is daarom ook goed om de auto door middel van de belettering herkenbaar te maken, eenvoudig door een eigen huisstijl aan te houden. Zorg ervoor dat mensen in één oogopslag weten dat jouw rijschool voor, achter of naast hun rijdt.

Globale kosten belettering

De belettering van je auto is natuurlijk niet gratis. Je moet wel rekening houden met een investering. Je zal veel voordeel kunnen trekken uit de belettering, dus het zal de investering waard zijn. Hoe hoog de kosten voor je autobelettering zijn is afhankelijk van de keuzes die je maakt. Wil je grote of kleine letters, neem je een afbeelding of houd je het bij tekst, kies je voor multicolor of voor één kleur? De keuzes die je maakt hebben invloed op de prijs. Relatief eenvoudige belettering is al mogelijk voor 100 – 200 euro, maar je hebt ook de mogelijkheid tot volledige car wraps. Dan lopen de kosten toch wat hoger op.