Lesauto huren

Ga je als rijschoolhouder de lesauto huren, leasen of toch kopen? Aan alle mogelijkheden zitten natuurlijk zowel voor- als nadelen. Een auto huren zou voor jou de juiste optie kunnen zijn.

Wat is huren?

Als je een lesauto huurt, dan huur je deze voor een vaste periode. De auto blijft van het bedrijf die de lesauto te huur aanbiedt en jij mag daar tegen een bepaald tarief gebruik van maken. Het is nodig om een huurcontract te tekenen voordat je gebruik mag gaan maken van de lesauto. Het is verstandig om dit huurcontract goed door te nemen en om, voordat je de huurovereenkomst tekent, de auto te controleren op eventuele beschadigingen die niet in het huurcontract vermeld staan. Wanneer er beschadigingen aan de auto te vinden zijn die niet op het huurcontract vermeld staan, teken deze dan niet voordat deze aan de huurovereenkomst zijn toegevoegd. Als je al getekend hebt, dan kan jij verantwoordelijk worden gehouden voor de schade.

Voordelen van huren

Er zijn meerdere voordelen te noemen. Zo is de auto niet van jou, dus je hebt niets te maken met afschrijving van de auto. Ook kosten voor onderhoud en reparatie komen niet voor jouw rekening. Je kan zelf een auto kiezen die bij je past en wanneer je een andere auto wilt, dan kun je de auto heel gemakkelijk aan het einde van je huurovereenkomst inruilen voor een andere huurlesauto.

Nadelen van huren

Een nadeel is wel dat je altijd borg moet betalen en deze borg krijg je pas weer terug na het inleveren van de auto zonder schade. Dit bedrag ben je dus kwijt zolang je de auto gebruikt. Een ander nadeel, ook financieel, is wel dat de huurtarieven worden betaald op basis van enkele factoren. Hierbij moet je denken aan de duur van de periode dat je de lesauto gebruikt, aan de klasse van de lesauto en het aantal kilometers. Hoe meer kilometers je rijdt, hoe hoger de huurprijs. Dit tikt voor een rijschoolhouder dus best aan.