Social media

Social media kan je zeker helpen om succesvol te worden als rijschool. Je moet alleen wel even weten hoe je het goed in gaat zetten om inderdaad resultaat te krijgen. Er zijn verschillende sociale netwerken waar je gebruik van kan maken. De meest populaire op dit moment is toch Facebook, maar er zijn nog tal van andere mogelijkheden.

Wat is social media?

Social media; wie kent het niet? Bijna iedereen werkt wel met social media, zakelijk of prive. Denk aan social media als Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter. In het verleden hebben we ook het populaire Hyves nog gekend, totdat Facebook het overnam. Er zijn nog diverse andere social media die kunnen worden ingezet om te promoten. YouTube is bijvoorbeeld ook een hit voor ondernemers.

Facebook marketing

Facebook marketing is misschien wel onmisbaar voor lokale ondernemers die een breed publiek willen treffen. Facebook kan gerichte advertenties aanbieden en je kunt zelf natuurlijk zorgen voor een effectieve zakelijke Facebookpagina. Facebook is de ideale netwerksite om acties te delen, en vooral ook te laten delen, waardoor je er optimaal voordeel uit kunt halen.

Twitter marketing

Twitter marketing is misschien wat beperkter aan mogelijkheden, maar niet minder effectief. Hetgeen waar de meeste ondernemers toch tegenaan lopen is de woordbeperking. Maar dit is juist het principe van Twitter; veel zeggen in weinig woorden. Maak hier slim gebruik van en zorg natuurlijk voor veel lokale volgers.

Instagram

Instagram werd aanvankelijk niet gezien als sociale netwerksite waar je als ondernemer echt winst kon behalen, maar nu Instagram ongekend populair begint te worden kan je er als ondernemer eigenlijk niet meer omheen. Je kunt foto’s plaatsen, maar ook je voordeel doen met de zogenaamde Vines (video’s) van maximaal dertig seconden lang. Zet leuke acties op de foto en laat die de ronde doen, of maak een leuk (video)shot van iedere geslaagde cursist. Je zult zien dat dit werkt!

Ga niet spammen, deel kennis

Lees jij graag advertenties op social media? Waarschijnlijk niet! Anderen doen dit ook niet graag, dus houd hier rekening mee. Mensen zijn eerder geïnteresseerd in leuke nieuwtjes, roddels en feiten die zij voor het eerst horen. Deel unieke teksten of vermaak de mensen met inspirerende uitspraken die terug te brengen zijn naar je rijschool. Zo bereik je veel meer mensen dan dat je mensen gaan overspoelen met reclames en aanbiedingen. Deel dus je kennis en deel vooral geen zaken die je zelf ook niet zou willen lezen of bekijken. Als je optimaal voordeel wilt halen uit social media, maar je hebt hier zelf te weinig verstand van, dan zou je natuurlijk kunnen kiezen voor professionele ondersteuning van een social media specialist, of je zou een training op het gebied van social media kunnen volgen.