Opleiding

Als je een rijschool wilt oprichten, dan moet je natuurlijk wel opgeleid zijn om daadwerkelijk te mogen optreden als rijinstructeur. Daarnaast is het nodig om aandacht te besteden aan bijscholing en het is aan te raden om ook te zorgen voor voldoende kennis over bepaalde aandoeningen waar cursisten mee te maken kunnen hebben. Dan is er natuurlijk ook nog het stukje opleiding dat je niet zelf volgt, maar juist voor je cursisten verzorgt.

Rijinstructeur worden

Zonder basisopleiding tot rijinstructeur mag je niet van start gaan in dit beroep. Het is dus belangrijk dat je deze opleiding succesvol hebt afgerond om je eigen rijschool te kunnen starten zonder dat je direct een rijinstructeur in dienst moet nemen die voorlopig voor je waarneemt. Dat kost alleen maar geld. Lees hier meer over de opleiding die je moet hebben om van start te mogen gaan.

Verplichte bijscholing

De wereld van verkeer verandert voortdurend. Als je kijkt naar de verkeersregels van vijftig jaar geleden en naar de verkeersregels van nu, dan zie je dat er door de jaren heen veel veranderd is. Ook in de toekomst zal er nog veel gaan veranderen en als rijinstructeur moet je altijd volledig op de hoogte zijn van de nieuwste regels. Lees hier alles over verplichte bijscholing.

ADHD/ADD of autisme

Leerlingen met ADHD, ADD of autisme hebben vaak grotere moeite met het volgen van de rijlessen, met het onthouden van alle regels en natuurlijk ook met het behalen van het theorie- en praktijkexamen. Het is aan jou om ook deze personen op een prettige wijze naar het rijbewijs te leiden. Wat moet je weten over cursisten met ADHD, ADD of autisme? Hoe ga je hiermee om en welke regels zijn er speciaal voor hen? Je leest het hier.

Theorie voor leerlingen

Als rijschoolhouder en rijinstructeur moet je niet alleen zelf de nodige opleidingen hebben en bijscholing volgen, maar jij bent natuurlijk ook de persoon die een opleiding geeft. Hoe zit dan met theorielessen? Wil je deze ook voor je cursisten gaan verzorgen, zodat ze bij jou het complete pakket af kunnen nemen? Hier vind je alle informatie over het bieden van theorielessen aan je cursisten.