Dagdeal sites

Het gebruik van dagdeal sites kan een leuke optie zijn voor een rijschoolhouder. Echter, het is wel belangrijk dat je zelf nog iets over houdt aan de dagdeals die je biedt. Het is dus van belang om vooraf goed te berekenen hoeveel je ervoor moet investeren en hoeveel het je op kan leveren. Dagdeal sites werken immers ook niet gratis. In de regel houden ook zij een leuk bedrag over aan jouw dagdeal.0

Groupon e.a.

Groupon is de meest populaire dagdeal site van dit moment. Hier kun je je dagdeals aanbieden en, wanneer deze voldoende zijn ingekocht, gaat de dagdeal door. Als er dus te weinig mensen zijn die gebruik willen maken van jouw dagdeal, dan gaat het feestje niet door. Naast Groupon zijn er nog tal van andere dagdeal sites, zoals SweetDeal, CitySecret, Social Deal, DagAanbieding en JouwAanbieding. Zelfs Marktplaats biedt op dit moment mogelijkheden tot het plaatsen van deals voor groepen.

Hoe werkt zoiets?

Omdat Groupon de meest gebruikte dagdeal site is zullen we deze als voorbeeld aanhouden. Wanneer je een dagdeal op Groupon wilt aanbieden, dan moet je dit doen via works.groupon.nl. Je kunt dan aangeven wat voor dagdeal jij zou willen aanbieden. De professionals van Groupon bekijken vervolgens of er mogelijkheden zijn om deze dagdeal daadwerkelijk aan te bieden. Wanneer de deal geschikt is nemen zij contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Belangrijk is het wel dat je minimaal 50% korting geeft.

Marges

Als je een dagdeal op Groupon plaatst, dan moet je er rekening mee houden dat Groupon 50% van de winst pakt. Over de winst moet jij zelf een factuur sturen naar Groupon, zodat zij jou de helft van de winst uitbetalen. Om een voorbeeld te geven: je zet een deal online voor 50 euro per deal. Deze wordt 300 keer verkocht. Dan moet je bij Groupon een bedrag van 3750 euro in rekening brengen (25 x 150 euro). Dit betekent dat Groupon de andere helft verdient door jouw dagdeal online te plaatsen. Het bedrag is inclusief BTW.

Maak je nog wel winst?

Het valt niet mee om echt winst te maken via een dagdeal site, vooral omdat het een vereiste is om minimaal 50% korting te geven op je reguliere prijs. Het is dus niet eenvoudig om echt winst te maken. Echter, je krijgt natuurlijk wel veel aandacht en dit is goed voor de toekomst van je rijschool. Als de mensen zeer tevreden zijn over je dagdeal, dan zullen ze dit ook aan anderen laten weten. Deze anderen maken over het algemeen geen gebruik meer van de dagdeal, tenzij je deze nog eens plaatst.

Denk aan je imago

Een dagdeal site kan heel goed voor je imago zijn, maar dan moet je er niet dagelijks gebruik van maken. Als je dagelijks een dagdeal plaatst, of zelfs maar wekelijks, dan gaat men al snel denken dat je dit wel moet doen omdat je anders geen werk hebt. Doe dit dus vooral niet. Eens in het kwartaal kan je juist veel positieve promotie opleveren. Je kan dus wel voordeel halen uit dagdeal sites, maar pak deze kans met mate.