Flyeren / markten

Flyeren, is dat niet wat ouderwets? Nee, zeker niet! Je kunt absoluut nog je voordeel doen met het flyeren. Het is alleen wel belangrijk dat je op de juiste plaatsen gaat staan. Het is niet aan te raden om gewoon maar op een plein de stad te gaan staan om te pas en te onpas flyers uit te delen. Verstandiger is het om evenementen op te zoeken waar veel jongeren komen.

Maak een mooie flyer / visitekaartje

Flyeren heeft ook absoluut geen zin wanneer je flyer oersaai is. Maak deze opvallend en gewoon leuk om naar te kijken. Zet er bijvoorbeeld ook een leuke aanbieding op en prijs je eerste gratis proefles duidelijk aan. Positieve quotes doen het ook erg goed en wat dacht je van een foto met leerlingen die al naar tevredenheid hun rijbewijs hebben behaald bij jouw rijschool. Alles om je publiek te overtuigen. Gebruik kleur, maar overdrijf het niet!

Sta af en toe op een beurs

Beurzen zijn de ideale plaats om te promoten. Dit geldt ook zeker voor rijschoolhouders. Natuurlijk hoef je niet elke beurs af. Als het goed is heb je daar ook helemaal geen tijd voor, maar het is wel belangrijk om af en toe je gezicht te laten zien op een beurs. Hier komen mensen om informatie te ontvangen, dus ze vinden het niet vervelend als ze een flyertje extra in de handen gedrukt krijgen. Daar komen ze immers voor. Probeer op een beurs ook altijd iets leuks weg te geven om ervoor te zorgen dat ze je niet vergeten. Wat dacht je van een leuk miniatuurtje van je lesauto? Inclusief bedrijfsnaam natuurlijk!

Lokale bekendheid

Voor een rijschool is niets zo belangrijk als lokale bekendheid. Zeg nu zelf, een autorijschool die alleen in Amsterdam en omstreken actief is heeft helemaal niets aan populariteit in Groningen. Dit heeft natuurlijk betrekking op het flyeren en op de beurzen die je bezoekt. Je moet het dichtbij houden, in elk geval binnen de provincie waarin je actief bent. Natuurlijk heeft dit ook betrekking op publicaties in kranten en zelfs op je website. Leg de focus altijd op je werkgebied en nooit daarbuiten. Je hebt er eenvoudigweg niets aan als mensen die honderd kilometer verderop wonen weten wie jij bent.