CBR
Het CBR is natuurlijk een instantie waar je wanneer je een eigen rijschool gaat starten niet omheen kan. Wie een rijbewijs wil halen komt met het CBR in aanraking. Ben je nu echt verplicht om je rijschool daar in te schrijven?
Inschrijven bij het CBR
Als rijschoolhouder ben je niet verplicht om je in te schrijven bij het CBR, maar je ontkomt er eigenlijk niet aan. Rijscholen die zijn ingeschreven bij het CBR kunnen de tussentijdse toetsen en praktijkexamens direct bij het CBR aanvragen. Wanneer je niet ingeschreven staat, dan moeten de toetsingen en praktijkexamens aangevraagd worden via het RAK, het rijschooladministratiekantoor. In dat geval heb je te maken met een veel gecompliceerdere regelgeving.
Informatiebijeenkomsten
Het CBR organiseert informatiebijeenkomsten voor rijschoolhouders die gaan starten. Daarin verschaffen ze informatie over de inschrijving van een rijschool, de overeenkomst die je met hun aangaat en over het vademecum. Lees hier meer over op de site van het CBR.
WRM-bevoegdheidspas
Iedere rijinstructeur heeft een WRM-bevoegdheidspas nodig. Deze pas geeft aan dat je inderdaad bevoegd bent om rijlessen te geven. Bijscholing is zeer belangrijk en om je WRM-bevoegdheidspas te behouden zal je je regelmatig moeten laten bijscholen. Wanneer je niet slaagt voor een onderdeel, dan betekent dit dat je je WRM-bevoegdheidspas moet inleveren. Vanaf dat moment ben je eigenlijk niet meer bevoegd om rijlessen te geven. Het is dus zaak om de geldigheid van de pas en je bijscholing voortdurend up to date te houden.
Kosten
De kosten voor bijscholing zijn erg verschillend. Als we een gemiddelde aanhouden, dan moet je rekening houden met 200 euro voor twee dagdelen theoriebijscholing voor de basis bijscholingen. De uitgebreidere bijscholingen, zoals bijvoorbeeld de RIS-instructeur, moet je toch wel rekening houden met een kostenpost tussen de 800 en 900 euro. Echter, de duur is dan ook langer, namelijk 12 dagdelen.