Daknaambord

Een daknaambord is het bord dat zich over de lengte van je autodak uitstrekt. Hierop wordt vaak de ‘L’ geplaatst, en in het grotere vlak wordt de naam van de rijschool geplaatst, al dan niet met vermelding van een telefoonnummer, website of mailadres.

Is een daknaambord belangrijk?

Verplicht is het niet, maar belangrijk is het wel. Het is altijd goed om je op de weg zo duidelijk mogelijk te presenteren als rijschool. Dit is voor overige verkeersdeelnemers belangrijk, omdat zij dan eventueel rekening kunnen houden met het feit dat zij in de buurt van een lesauto rijden. Het komt voor dat de auto afslaat bij een stoplicht, dat er af en toe geaarzeld wordt of dat er onderweg moet worden ingegrepen. Het is dan fijn dat andere weggebruikers weten dat het om een lesauto gaat. Echter, nog belangrijker is het natuurlijk voor de rijschool zelf. Je hebt met het daknaambord de mogelijkheid om extra promotie te maken. Besteed dan wel alle aandacht aan wat je precies op het daknaambord wilt plaatsen.

Bevestiging van een daknaambord

Er zijn verschillende soorten daknaamborden. Je kunt dan ook kiezen voor een bevestiging die jij het prettigst vindt. Op de eerste plaats is er het daknaambord dat wordt bevestigd met behulp van beugels. Dit is de meest gebruikte bevestiging, vooral omdat het zeer stevig is en zware stormen kan doorstaan. Echter, hier betaal je natuurlijk ook wel meer voor. Een andere, voordeligere optie is het daknaambord met een magnetische bevestiging. Magneten houden dit dakbord op de juiste plaats. Nadeel is dat het wat vatbaarder is voor beschadigingen tijdens het rijden in zwaar weer, maar voordeel is dan weer wel dat het daknaambord niet over de gehele breedte van het dak hoeft aangebracht te worden, en dat je het daknaambord kunt plaatsen waar je wilt, dus bijvoorbeeld ook aan één zijde van het dak.

Wat kost een daknaambord?

Je kunt al een daknaambord hebben voor nog geen 30 euro, dus het hoeft niet heel prijzig te zijn. Uiteraard wordt de prijs hoger als je speciale wensen hebt of als je voor een duurdere bevestigingsmethode kiest. Echter, een heel grote uitgave is het in principe nooit.