De 10 belangrijkste redenen waarom leerlingen voor een rijschool kiezen

lesauto leasen

Hoe kun jij leerlingen verleiden om bij jou te komen lessen. Want natuurlijk ben jij juist de leukste, aardigste en beste rijinstructeur in jouw regio. Nou, grote kans dat dat niet zo is. Maar de leerling vindt dat wel belangrijk. En wat nog meer? Dat lees je in onze top 10.

10. Website

Maar liefst 70% van de leerlingen geeft aan de website van een rijschool onbelangrijk is bij de keuze van een rijschool. Wel belangrijk is het dat er een website is om een indruk te krijgen van de rijschool en de rijinstructeur(s).

9. Lesauto

Vreemd, zul je denken, maar de lesauto is voor de leerling ook totaal onbelangrijk bij het kiezen van een rijschool. 1 op de 4 leerlingen vindt het zelfs zeer onbelangrijk, 44% vindt het onbelangrijk. Voor slecht 1 op de 50 leerlingen is het zeer belangrijk. Sta je daar met je dure Audi.

8. Afstand

Het is niet gezegd dat de leerling meteen de eerste de beste rijschool om de hoek naar binnen lopen. Natuurlijk zal een leerling in zijn regio gaan kijken, maar voor 44% van de leerlingen is de afstand wel belangrijk en voor 48% is het dat totaal niet.

7. Lesprijs

Ook niet doorslaggevend is de lesprijs. Je wordt doodgegooid met aanbiedingen, maar daar lijkt een leerling zich niet door te laten leiden. 1 op de 5 leerlingen geeft er niks om wat een rijles kost. 7 op de 10 neemt het wel mee in zijn overwegingen.

6. Mening van de ouders

Belangrijker dan de lesprijs vinden leerlingen de mening van de ouders. Ondanks het puberen laat 76% hun oren hangen naar wat de ouders te zeggen hebben.

5. Lespakket

De aantrekkelijkheid van het lespakket (moet dus op de website staan) is voor 79% van de leerlingen belangrijk. Nogmaals: niet de prijs, maar de inhoud van het pakket is belangrijk.

4. Slagingspercentage

Veel rijscholen doen er schimmig over (vaak met een reden), maar wees duidelijk over je slagingspercentage. Maar liefst 6 van de 7 leerlingen met een mening vindt het slagingspercentage erg belangrijk.

3. Ervaringen van bekenden

De top 3 overwegingen hebben echt raakvlak met elkaar. 83% van de leerlingen gaat af op de ervaringen van vrienden en familie. Mond-tot-mond reclame wordt dus steeds belangrijker.

2. Goede naam van de rijschool

Ook een goede naam van de rijschool is belangrijk. Staat de rijschool goed bekend. Maakt het een betrouwbare indruk? Voor 87% van de leerlingen is de goede naam van de rijschool belangrijk bij het maken van een keuze.

1. Aardige rijinstructeur

Je hoeft niet goed te zijn, als je maar aardig bent. Dat eerste is natuurlijk niet waar, want het slagingspercentage neemt de leerling ook mee in zijn overwegingen. Maar aardig zijn is wel belangrijk. Maar liefst 94% van de leerlingen laat dat meewegen. En dat zal ongetwijfeld ook te maken met de goede naam van de rijschool, ervaringen van bekenden en het slagingspercentage. Kortom: doe je werk als rijinstructeur goed en de leerlingen stromen binnen.