Oplichting: eigenaar rijschool Aalbregt vertrekt met de noorderzon

lesauto leasen

Vijf jaar geleden startte Ferry Aalbregt zijn eigen rijschool Aalbregt. Nu vijf jaar later heeft hij honderden leerlingen en tientallen rijinstructeurs gedupeerd. Gevalletje oplichting, aldus de gedupeerden.

Het verhaal kent veel hoofdstukken. Wij zetten ze in chronologische volgorde.

Rijschool Aalbregt stopt ermee

Op 26 juni is Ferry Aalbregt ineens spoorloos. Niemand kan hem bereiken. ’s Nachts nog hebben  veel leerlingen een aanmaning ontvangen en hebben ze dat geld betaald. Van dat geld ontbreekt ieder spoor. Rijinstructeurs en leerlingen zijn verbijsterd.

“Bedreigd en ondergedoken”

Vanwege de commotie laat Aalbregt een reactie achter op zijn website. Hij en zijn medewerkers zouden zijn bedreigd. Wat overigens ontkend wordt door de politie.

Rijscholen bieden hulp aan

De een vindt het lijkenpikkerij de ander vind het hulp aanbieden. Wat je er ook van vindt: rijscholen bieden hulp aan. De ene leerling is er blij mee, want kan alsnog op examen. De andere leerling vertrouwt de hulp niet en steekt zijn afschuw niet onder stoelen of banken.

Politie en OM doen onderzoek

Op 27 juni verklaren de politie en het OM onderzoek te gaan doen naar de handel en wandel van Aalbregt. Sprake van een faillissement is er namelijk niet. Politie roept ook op de kalmte te bewaren.

Keurmerk

De gedupeerden roepen op tot een keurmerk. Iets waar de politiek niet aan wil. Het bestaande keurmerk kent 6 rijscholen. “De eisen zijn te laag,” is een veelgehoorde klacht.

Demonstratie

Op dinsdag 2 juli demonstreren rijinstructeurs en leerlingen bij de Tweede Kamer. Gijs van Dijk van de PvdA laat zich zien. Hij wil nu wel een keurmerk en eisen aan het starten van een rijschool.