Rijinstructeur worden? Deze opleiders scoren het slechtst

opleiding rijinstructeur

Rijinstructeur worden biedt jou veel kansen. Er is een grote vraag naar rijinstructeurs in alle onderdelen. Voor de auto, en ook voor de motor en de vrachtwagen. Maar hoe kom je er nu achter wat een goede opleider is. Het antwoord is simpel: kijk mensen slagen. Elk jaar weer publiceert IBKI de slagingspercentages van aanbieders van de opleiding rijinstructeur. Ook over 2019 is onlangs een nieuw overzicht gepubliceerd. Ook bekende opleiders presteren slecht. Rijschoolacademie laat hun kandidaten zelfs hun eigen examens aanvragen, zodat ze niet in deze lijst met de 12 slechtste opleiders komen te staan.

Rijinstructeur worden bij deze 12 opleiders is een zware opgave.

 

12. WOLF Rijbewijsshop 54,3%

Deze rijschool zegt de complete opleiding voor je te betalen, maar eist toch een eigen bijdrage van 1500 euri. En haal je de opleiding niet, moet je alles betalen. En dan helpt het niet dat de slagingspercentages zo laag zijn. Grote kans dat je een schuld hebt en je papieren niet haalt.

11. Ayat 54,2%

“IBKI-gecertificeerd”. Alleen leert navraag dat IBKI geen opleiders certificeert…

10. Succes 51,7%

Een laag slagingspercentage, maar zeggen ze: “Tevens is verkeersschool succes verkozen tot de top 5 van de beste rijinstructeur opleiders van Nederland.” Een dergelijke verkiezing is ons onbekend, maar de kans op succes is met 51,7% niet al te groot.

9. Firstt 50,3%

Een van de grotere aanbieders. Het verdienmodel van deze rijschool is je een franchisecontract aansmeren bij hun zusje van NXXT. Daar is inmiddels genoeg over gezegd en geschreven.

8. Jaap Speelziek 49,1%

Een rijschool, die zelf zijn rijinstructeurs opleidt. Dat lijkt niet heel goed te gaan.

7. Hoekstra 47,8%

Ook een rijschool die zijn eigen mensen opleidt. Als minder dan de helft slaagt, mag je daar je vraagtekens bij zetten.

6. Veronica 46,6%

Op de site is er niks over terug te vinden, dus zal het wel gaan om eigen mensen opleiden. Ook hier mag wel een hulplijn ingeschakeld worden. Toch roepen ze over een “heel hoog slagingspercentage”. Hoe hoog leg je de lat dan?

5. Nelen 44,7%

Ook weer een grotere aanbieder, de zesde van Nederland qua aantallen examens. “De opleiding van rijinstructeur in Purmerend”. Ja, en de enige.

4. OTOacademie 42,8%

Ook een grote opleider rijinstructeur. Maar als je rijinstructeur worden wil bij OTOacademie is het een godswonder dat je de eindstreep haalt. Van de 25 mensen die zijn begonnen in 2019 hebben er 6 de eindstreep gehaald. Tel uit je winst.

3. Kreeft Opleidingen 32,1%

Maar dat het nog slechter kan bewijst de top-3. Op de site is niets terug te vinden over de opleiding rijinstructeur. Zal dus wel zijn eigen mensen opleiden. Althans: proberen.

2. Rijschool Geslaagd Breda 31,0%

“De beste rijschool van Nederland”. Duidelijk een leugen met een tweede plek in deze lijst. Fijne dag verder.

1. Rijschool Tinus 23,4%

De aller-, aller-, allerslechtste opleiding rijinstructeur vind je bij boer Tinus uit Zeeland. Dat zal hij zelf ook in de smiezen hebben, want op de website is niks terug te vinden. Misschien wel de beste keuze die hij heeft gemaakt. Van de 15 mensen hebben er welgeteld NUL de eindstreep gehaald in heel 2019.