Rijinstructeur worden? Zie hier de slagingspercentages per opleider

opleiding rijinstructeur

Rijinstructeur worden? Dat is een goed idee. De rijschoolsector is op zoek naar nieuwe instructeurs. Dan kun je in loondienst aan de slag of je start je eigen rijschool. Franchise? Dat is misschien niet zo’n goed idee.

Hoe dan ook moet je je diploma gaan halen. De ene opleider is een stuk beter dan de andere. Maar welke opleider is nu professioneel en haalt goede resultaten en welke opleiders scoren slecht? Het IBKI, het exameninstituut voor instructeursexamens, lanceert elk kwartaal de slagingspercentages.

Volg de link hieronder. En kijk en vergelijk de resultaten van elke aanbieder van de afgelopen 12 maanden. De examenresultaten.

Mis je een naam? Dan mag die opleider geen examens aanvragen bij het IBKI en beschikt ze niet over een erkenning.

Rijinstructeur worden? Oriënteer je goed

Om een goede keus te maken moet je je goed orienteren op opleiders en opleidingen. Bieden ze alle 3 de fases? Halen ze goede slagingspercentages (zie hierboven)? Staan ze goed aangeschreven (bel wat rijscholen)? Heb je een selectie gemaakt? Vraag dan brochures aan. Maak een afspraak. En maak dan pas je keuze. Want alleen met een goede opleiding zul je rijinstructeur worden.