Rijscholen vergelijken doe je zo

eigen rijschool starten

Rijscholen vergelijken is heel verstandig. Zo kun je zien wat een goede rijschool is en wat een mindere rijschool is. Als je een eigen rijschool wil starten, moet je er dus voor zorgen dat je goed uit die vergelijking komt. Hoe kunnen leerlingen jouw rijschool vergelijken met die van anderen?

Je kunt rijscholen makkelijk met elkaar vergelijken. Klik maar op Rijschoolgegevens. Daar vind je de slagingspercentages van alle rijscholen op een rijtje. Ook zie je daar hun contactgegevens en website voor meer informatie zoals welke soort lessen ze geven. Zo kun je rijscholen goed met elkaar vergelijken.Heeft een rijschool geen website, dan is dat reden tot twijfel.

Het CBR geeft vier tips bij het vergelijken van rijscholen.

Rijscholen vergelijken: 4 tips

  • Vraag vrienden en familie of ze ervaring hebben met de rijschool;
  • Controleer of de naam van de rijschool hetzelfde is als de naam op de lesauto én de naam waaronder de rijschool staat ingeschreven bij het CBR. Zo voorkom je verrassingen bij je examen, omdat dit door het CBR als eis wordt gesteld en wordt gecontroleerd;
  • Vraag de rijinstructeur van tevoren of je zijn WRM-bevoegdheidspas mag zien, die heeft hij nodig om rijles te mogen geven.
  • Een proefles houdt niet automatisch in dat die gratis is.

Wees deze vragen voor, en zorg ervoor dat jij met je eigen rijschool je zaakjes tiptop in orde hebt.